3 Nisan 2008 Perşembe

Asmalımescit'te Paris

Mekan : La Brise
Tel: (0212) 244 48 46Adres: Asmalımescit Caddesi 28, AsmalımescitSemt: Asmalımescit

Cumartesi öğlen ve pazar hariç 12.00-02.00 arasında açık. Kredi kartları geçerli.

Sigarasız bölüm yok.

Asmalımescit Caddesi’nin girişindeki yeni mekânın kırmızı tenteli, koyu ahşap çerçeveli pencere ve kapıları kendisi hakkında yeterli ipucunu veriyor:

Karşınızda tipik bir Paris brasserie’si var. Fransız müziği, beyaz örtülü masaları, koyu renk ahşap ağırlıklı, pirinç detaylı dekorasyonu ile eşikten içeriye adımınızı attığınız an Asmalımescit gidiyor, Champs Elyseés geliyor. Farklı farklı şekillerdeki cam aplik ve abajurlar, kapının hemen üzerindeki duvar saati ve duvarlardaki siyah-beyaz fotoğraflar ilk bakışta dikkati üzerlerine çekse de orada oturdukça keşfedeceğiniz onlarca ayrıntı daha var. Her şey orijinal konsepte sadık kalınarak hazırlanmış, dolayısıyla yalnızca ilk akla geldiği gibi Fransız etkisinden bahsetmek yetersiz. Alman-Fransız kültürlerinin iç içe geçtiği Alsace-Lorraine bölgesine dayanıyor brasserie konsepti. Tıpkı o topraklar gibi iki dev arasında sıkışmış ve sonunda Fransa’ya kalmış durumda. Alman etkisinin en büyük tezahürü olarak bira içki menüsünde önemli bir yere sahip. Ale, bière d’abbaye, kölsch, lager, rauchbier ve weissbier başlıkları altında onlarca marka ve çeşit bulunuyor. Şaraplarda da yerli ve yabancı pek çok çeşit (Chateau La Mission Haut-Brion, Chateau Cos d’Estournel gibi prestijli markalar da dahil) mevcut; şişe fiyatları 39-1153 YTL arasında değişiyor. Yemekler hem çeşit, hem de lezzet bakımından Paris’teki iyi bir brasserie’den farksız. İşletme The North Shields’ın da sahibi olan Teoman Hünal ve ailesine ait. Mutfakta da Londra’da aşçılık eğitimi alan kızı Esen Hünal var. Büyük, tek bir sayfaya basılı menü üç ana kolondan oluşuyor: ‘Entrées’, ‘Viandes’ ve ‘Desserts’. Başlangıçlar geleneksel soğan çorbası, yeşil salata, tarhunlu salata, Niçoise salata, bonfile salatası, rokforlu salata, tavuk ciğeri pate, yengeç-somon havyarı-tarama tabağı, şarküteri tabağı, karamelize soğan ve keçi peyniri tartöletleri, tereyağında sote edilmiş gnocchi (krem peynir veya domates sos ile), prosciutto ile mayonezli kereviz salatasından oluşuyor. Et yemekleri daha da ağız sulandırıcı: Choucroute garnie (geleneksel ekşi lahana, domuz jambon ve sosis ile), moules marinières (tencerede şarap soslu midye), limon ile marine edilmiş piliç, tereyağında sote bıldırcın, domuz gerdanı (karamelize elma ve elma sosu ile), nane soslu kıvırcık kuzu pirzolası, soğan marmelatlı dana ciğeri, ızgara bonfile (karabiber veya bearnaise sos ile), ızgara kontrafile (kızarmış patates ile), hamburger, safran sosu ve dereotu pestolu ızgara somon. Tatlı içinse tarte tatin, limonlu tart, mousse au chocolat, rom baba ve rom ile tatlandırılmış milföy var. Özellikle bu sonuncuyu denemenizi tavsiye ederiz; Esen Hanım’ın özel olarak açtığı milföy hamurundan yapılan tatlı yedikten sonra suçluluk hissettirmeyecek kadar hafif. Sunumlar son derece sade -et sipariş ediyorsanız bembeyaz bir tabakta yalnızca et geliyor, patates kızartması ayrı olarak bardak içinde sunuluyor- ve özenli, lezzetleri de harika. Yemekten sonra içkiye yan taraftaki bar bölümünde devam edebilirsiniz. Dışarıdan girişleri ayrı ama mahzen benzeri bir tünel aracılığıyla içeriden de bağlantı var. Bu kısım pazar hariç her gün 18.00’den sonra açık. Perşembe akşamları canlı caz performansları gerçekleşiyor.

Menüden:Geleneksel soğan çorbası 10 YTLŞarküteri tabağı 17 YTLSteak tartar 23 YTLKadeh şarap 10-25 YTL Tarte tatin 11 YTL

Hiç yorum yok: